MIDDENMEER - Het is hekkensluiter Flevo zondag niet gelukt om te stunten tegen het sterke KFC, dat na vijf gespeelde wedstrijden koploper is. De ploeg uit Koog aan de Zaan sloeg in Middenmeer op de juiste momenten toe: 1-3.


Na een aftastend begin toonde KFC zijn slagvaardigheid na een half uur spelen door bij de eerste twee kansen direct succesvol te zijn daarbij profiterend van wanorde in de Flevo-defensie. Eerst was het Zico Hartgers die de score opende en die werd vervolgens zeven minuten later verdubbeld door Cerezo Hartgers.

Na de rust toonde Flevo, dat nog altijd wacht op de eerste zege, wel degelijk het één en ander in hun mars te hebben en het was Mike Zomerdijk die met zijn eerste treffer na zijn terugkeer bij Flevo de aansluting vond. Voor KFC was dat gelijk het sein om weer een tandje bij te schakelen en opnieuw was het direct raak toen Cerzeo Hartgers zijn tweede van de middag maakte. Ondanks aandringen van de thuisploeg bleef KFC daarna gecontroleerd op de been.

Flevo speelt komende donderdagavond (20.00 uur) opnieuw thuis als het in de bekerwedstrijd tegen IVV mag proberen het zelfvertouwen weer wat op te krikken.